Renosterstropery by Atherstone, stroper pleeg selfmoord

Walter Nkuna wat glo by renosterstropery betrokke was het op Maandag 19 Maart selfmoord gepleeg.

DWAALBOOM – Die polisie het bevestig dat ‘n 40-jarige bestuurder van ‘n natuurreservaat in Limpopo, wat glo by renosterstropery betrokke was, selfmoord gepleeg het.

‘n Polisiewoordvoerder, kol Vishnu Naidoo, sê Walter Nkuna se liggaam is Maandagmiddag, 19 Maart, in sy huis op die Atherstone natuurreservaat, in die Dwaalboom omgewing naby Thabazimbi, gevind. Hy sê die polisie was besig om leidrade op te volg rakende ‘n renoster wat Vrydag in die reservaat vir sy horing gestroop is. Nkuna se .458 kaliber vuurwapen is langs sy liggaam gevind. Naidoo sê hulle vermoed Nkuna het selfmoord gepleeg toe die polisie op pad was om hom in hegtenis te neem. Volgens berigte het die Nkuna hom in sy huis toegesluit en selfmoord gepleeg toe die polisie daar opgedaag het.

Naidoo sê die polisie vermoed geen vuilspel nie en ondersoek die saak. Nkuna is volgens berigte ‘n werknemer van die departement van omgewingsake in Limpopo. Daar is intussen verneem dat daar moontlik nog ‘n renoster in die reservaat doodgeskiet is en ‘n verdere drie gewond is. Naidoo sê hulle ondersoek die bewerings. Twee Mosambiekers word gesoek in verband met die stropery. Die Atherstone natuurreservaat is ‘n gesamentlike onderneming van die departemente van omgewingsake en toerisme in Limpopo, sowel as private eienaars.

Deur Estie Taljaard

estie@kwevoel.co.za