KONTREINUUS – Bosveld reën kom amper te laat

Wydverspreide reën het sedert Saterdag vroegoggend oor die Thabazimbi Bosveld en omgewing begin uitsak. Vanaf Vaalwater is ook berigte ontvang van reën en tot dusver is geen terugvoering ontvang van hoe dit die Markdag-fees, wat vandag aangebied is, beïnvloed het nie.

Alhoewel geen amptelike syfers tans beskikbaar is nie, het daar in Thabazimbi dorp sowat 45 mm sedert Saterdagoggend geval. Die Rooidam kleinhoewes het 24mm aangeteken.

DSC_4086Heelwat takke van bome is deur die wind, wat met die reën gepaard gegaan het, afgewaai en in Tweedelaan Thabazimbi is ’n groot boom ontwortel wat oor die helfte van die pad gelê het (sien hoof-foto).
Stuur gerus reënverslae na kwevoel@kwevoel.co.za vir publikasie.

Kontreinuus oor alles en almal in ons kontrei.
Organisiasies soos Afriforum, TLU, VLU, skole, sportklubs en alles wat dinge in die kontrei laat gebeur, is welkom om julle nuus in te stuur.

Van nou af hoef jy nie meer tot Vrydag te wag vir die nuutste nuus nie – Kwêvoël is aan-lyn beskikbaar met nuus – soos dit gebeur en ons dit ontvang! Weet jy van iets nuuswaardig? Het jy ‘n mooi natuur of nuuswaardige foto? Stuur dit gerus vir ons om op die tuisblad te plaas. Weet jy van beplande gesellighede of feeste? Stuur vir ons asseblief die inligting na kwevoel@kwevoel.co.za met jou naam en ‘n kontaknommer. Ongelukkig is alle plasings nie gratis nie – Indien jy geld daarvoor vra of wins maak uit die geleentheid, al is toegang verniet, gee aan Kwêvoël ook sy deel vir die bemarking daarvan.

Vir advertensies in die digitale uitgawe van Kwêvoël, kontak ons by kwevoel@kwevoel.co.za