Thabaskuts presteer met Nasionale Veldboogskietkompetisie

Skuts van Thabazimbi Boogklub het uitestekend tydens die afgelope SANIFAA Nasionale Veldboogskietkompetisie presteer.

Die kompetisie is vanaf Saterdag 20 Maart tot Maandag 22 Maart op Thabazimbi se uitstekende veldboogbaan aangebied. Sowat 78 deelnemers van dwarsoor die land het aan hierdie kompetisie deelgeneem.

Die eerste pyle is reeds Saterdagoggend afgeskiet en Thabazimbi Boogklub kon behoorlik spog met hulle huidige en voormalige skuts wat aan die kompetisie deelgeneem het. Hoërskool Frikkie Meyer se eie boogklub het ’n aktiewe aantal boogskuts en nie minder nie as twaalf van hierdie skuts het vir die kompetisie ingeskryf.

Die kompetisie het oor drie dae gestrek met drie rondes elke dag. Dit het bestaan uit die Veld swart-en-wit teikens, die Jagter (hunter) met slegs swart teikens en ’n klein wit sirkeltjie wat die middel van die teiken aandui asook ’n twee-dimensionele diereteiken met die hart wat 20 punte tel teenoor 18 vir die res van die lyf.

Goeie skuts poog om voltellings op die diere-teikens te skiet wat neerkom op 28 pyle op die hart wat 20 punte werd is. Hierdeur word die room van die res geskei.

Die seniormans begin op ’n afstand van 80 jaart (sowat 72 meter) terwyl die res 70 jaart (sowat 64 meter) vanaf die teiken hulle pyle afskiet.

Verskeie jonger skuts het in die oorbruggingsklas (17-18 jaar na die Manne klas) deelgeneem. Hier behaal Kruger van Zyl (Thabazimbi Boogklub – leerling van HFM – Goud), Charl van Heyningen (Archers Edge Pretoria – Silwer) en Edwin Nel (Thabazimbi Boogklub – Leerling van Neos Christian School – Brons). Hulle het in die Jongmans Boogjagter onbeperkte afdeling (Young Male Bowhunter Unlimited) saam met die mans op 80 jaart as verste teiken begin skiet.
Beide Kruger en Charl het tydens die Nasionale Boogskietkompetisie in die Jong Volwasse klas (Young Adult) deelgeneem met afstande tot 80 jaart.

Bianca Coetzee (Kleynhans), stigter van die HFM Boogklub terwyl sy by HFM skoolgehou het, is nou in Potchefstroom woonagtig. Sy het haar Almal Mater kom besoek en goud in haar kategorie losgeskiet.

Die kompetisie is in is drie moeilike dae aangebied met die son wat behoorlik op deelnemers neergebak het. Thabazimbi Boogklub kan as gasheer met trots terugkyk op die Nasionale Veldboogskietkompetisie wat hier plaaslik op hul uitstekende baan aangebied is.

Thabazimbi Boogklub is ’n sosiale skietklub wat elke Dinsdagaand om 18:00 by die Koos Cronjé skietbaan vergader. Hulle verwelkom besoekers wat graag ook hierby betrokke wil raak.