Thabazimbi stapklub

Die pragtige natuurskoon van die Visrivier Canyon waar die Thabazimbi Stapklub gestap het. Die foto heel bo is geneem met die sonsopkoms deur Hugo Coetzee.

VISRIVIER – Thabazimbi stapklub het tussen 6 tot 11 Junie 2010 gestap in Namibië se Visrivier Canyon. Die stappers het bestaan uit Hugo Coetzee en Pieter de Klerk, wat albei van Thabazimbi is, Butch du Toit wat van Rustenburg is en Laurinda en Yolinda Nel wat van Ellisras afkomstig is.

Die groepie van vyf het 85km gestap in die asemrowende Canyon. Die stappers het self bepaal teen watter staptempo daar gestap word, hulle kon besluit waar hulle wil slaap en kon die rivier kruis op talle plekke.

Hulle het wel na ongeveer twee dae die artesiese warm water bron bereik met ’n sterk swael reuk wat Palm springs heet. Die palmbome (dadelpalms) was skynbaar deur twee vlugtende Duitse krygsgevangenes geplant tydens hulle vlugtog en hul was ook siek.

Die vlugtelinge het van die warm water bron se water gedrink wat vol minerale was en het gesond geword, volgens oorleweringe. In die Canyon kom daar ook wilde perde voor soos in die woestyn tussen Aus en Luderitz.

Die Visrivier Canyon is ongeveer 161km lank, 549m op sy diepste en 27 km op sy breedste. Die Visrivier is die langste binnelandse rivier in Namibië en ontspring in die Noordekant en wel uit die Naukluftberge asook die Nauches Hoogland in die weste van Rohoboth. Geologies is die Canyon ook baie interessant en is talle dolorietgangem verskuiwings ens., duidelik sigbaar self vir die oningeligte.

As u ook wil deel wees van so ’n rustige atmosfeer en mooi uitsigte kontak gerus vir Hugo Coetzee vir verdere inligting oor moontlike staproetes 014 772 1836 of 082 562 5774.