HFM Rugbytoere uitslae

THABAZIMBI – Die Rugbyspelers van HFM het die afgelope vakansie heelwat rugby beoefen, eers teen Volksrust en daarna Warmbad.

Die uitslae – Volksrust vanaf 1 – 5 April: O/16 wedstryde: teen Marais Viljoen 54-20; wen teen Stoffberg 10-0, verloor teen Oosterlig 6-10.

Eerstes wedstryde: wen teen Ligbron 30-21; verloor teen Standerton 6-14, wen teen Volksrust 36-20. Die Man van die wedstryd toekenning gaan aan Hannes Holtzhausen – O/16 (vs Stoffberg). Eerstes se Man van die wedstryd toekenning gaan aan Danie Loots (vs Ligbron) en Naude Koen (vs Volksrust).

Die toer het die geleentheid gebied om teen goeie kompetisie deel te neem, spelpatrone te toets en posisionele skuiwe in wedstrydsituasies te toets. Die O/16’s trek die sterkste kompetisie in hul eerste wedstryd, maar kom terug met ‘n goeie wen in die tweede wedstryd. Ten spyte van die verloor kan hul trots wees op goeie dissipline en konstruktiewe spel.

Die Eerstes skop goed af teen Ligbron, maar verloor teen Standerton in ‘n wedstryd wat net sowel gewen kon word. Die goeie wen teen Volksrust is vir hul ‘n troosprys.

Die toer het ook die geleentheid gebied vir van die spelers om kennis te maak met werwingsagente van onder ander die Blou Bulle.

O/14 en O/15 Rugbytoer na Warmbad te 30 Maart – 2 April, uitslae:

O/14 wedstryde: Wen teen Monnas B 17-10, wen teen Affies C 41-14, wen teen Rooiskool 24-15.

O/15 wedstryde: verloor teen Rooiskool 5-24, wen teen Dr Malan 14-0 en verloor teen Affies 7-24.

Vir beide spanne was die toer leersaam met afrigtingsessies deur Blikkies Groenewald, Hennie van Vuuren en die SA O/21 afrigter wat beskikbaar was vir hulp. Die toer het geleentheid gebied vir die toets van opsies en die meet van spelers teen goeie opposisie. Die O/14-span tree as wenners van die Toernooi uit die stryd nadat hulle onoorwonne aan die einde van die week is. Die O/15’s het taai kompetisie gehad, maar dit was ‘n goeie karaktertoets.