30 hengelaars by Jabulani

Sy bek is so groot dat ‘n koeldrank blikkie maklik daarin kan pas!

THABAZIMBI – Die jaarlikse Jabulani Hengelkompetisie ten bate van AP Kerk het op Saterdag 14 April 2012 plaasgevind.

Vir 30 spanne ywerige hengelaars het die damme op Jabulani blink lê en wag. Die kompetisie het om 07:00 begin en tot 15:00 geduur. Nadat die visse ingeweeg is, het die prysuitdeling plaasgevind. Na die prysuitdeling was daar ‘n veiling van ‘n klompie wildskarkasse, twee verskillende jagpakkette en ‘n klompie los goedere.

Baie dankie weereens en baie geluk aan elkeen van die pryswenners. Hoewel babers nie deel uitgemaak het van kompetisie nie, is daar in die laaste minute ‘n knewel van by die 20kg, 19.83kg om presies te wees, deur Andries Beneke uitgetrek.

Daar was nie vanjaar ‘n prys toegeken vir die kleinste vissie nie, maar die jong hengelaars het elkeen ‘n prysie van die organiseerders ontvang.  Dandré Kruger, Erik Snyman, Jaco J van Vuuren, Wickus Venter en Francois Theron. Die span wat min of meer die minste gevang het, is met ‘n stoel elk beloon – De Wet en Lize Nel. By die snaaksste of vreemde spesie-kategorie was die pryswenner Corné Visser met ‘n waterskilpad. Die vierde prys vir die swaarste sak van ‘n maksimum van 10 kurpers het gegaan aan Piet Pieterse en Francois Theron.  Hulle sak kurpers het 4,820kg geweeg. Die derde prys vir die swaarste sak van ‘n maksimum van 4 karps het gegaan aan Rina Wilbers wat vrou alleen ‘n pen “beman” en stof in die manne se oë geskop het.  Haar 3 karps het saam 5,60kg geweeg. Die tweede prys, ‘n rooibok en ‘n vlakvark, vir die swaarste kurper is toegeken aan Franco Kruger met ‘n kurper van 0,726kg. Die eerste prys, ‘n blouwildebees, vir die swaarste karp is toegeken aan Jacques Wilbers wat ‘n karp van 3,160kg uitgetrek het.

Die AP Kerk Thabazimbi bedank weereens elkeen wat bygedra het om hierdie ‘n suksesvolle aanbieding te maak.  Besonder dankie aan oom Dawie Snyman wat Jabulani beskikbaar gestel het vir die kompetisie, die voorbereidingswerk en die opruimingswerk deur hom en sy span gaan verseker nie ongesiens verby nie.

Die organiseerders wil graag elke donateur en elke deelnemer hartlik bedank vir die bydraes wat gelewer is om hierdie ‘n baie suksesvolle dag te maak.

Opgestel en ingestuur deur Ds Albert Boshoff. Foto’s: Dalinda Greyling.