Rowers buit R71 000 by meubelwinkel

THABAZIMBI – ‘n Bekende meubelwinkel in Thabazimbi is op Dinsdag 21 Februarie net na 07:00 van R71 000 se kontant en ware beroof.

Volgens Joshua Doore se getraumatiseerde bestuurder, me Jolandie van der Merwe, het sy oudergewoonte net na 07:00 die winkeldeure oopgesluit, nadat sy haar seuntjie by die Laerskool afgelaai het. Sy het haar besig gehou met administratiewe take onderwyl sy op haar werknemers gewag het wat tussen 07:45 en 08:00 daagliks opdaag.

Van der Merwe was oppad na die kleedkamers toe iemand haar van agter hardhandig in die kleedkamer gestamp en die deur agter haar gesluit het. Sy het gehoor hoe die misdadigers die winkel plunder opsoek na waardevolle items. Van der Merwe sê dat die misdadigers ‘n vreemde swart taal gepraat het wat sy nie kon herken nie.

Na ‘n tydperk, wat soos ‘n ewigheid gevoel het, het dit stil geword in die winkel. ‘n Rukkie daarna is sy deur een van die personeellede vrygelaat wat haar hulpkrete vanuit die kleedkamer gehoor het.

Die Thabazimbi Polisiediens was vinnig op die toneel en kon duidelike vingerafdrukke van die kluis af lig. Alhoewel die misdadigers tot selfs Van der Merwe se sigarette en selfoon gegaps het, het hulle tog vir haar twee sigarette en haar sigaretaansteker in die sigaretdosie agtergelaat.

Die ondersoek duur voort. Ter perse gaan was niemand nog in die voorval gearresteer nie.