Tref-en-trap in Thaba

Me Meloney Viljoen is deur ‘n bestuurder van ‘n wit voertuig op Woensdagoggend op die hoek van Vierdelaan en Frikkie Meyerstraat raakgery.

THABAZIMBI – ‘n Inwoner van Vierdelaan is op Woensdagoggend net na 08:00 deur ‘n wit voertuig raakgery, nadat die bestuurder ‘n stopteken geminag het.

‘n Geskokte me Meloney Viljoen het aan Kwêvoël vertel dat sy onderweg was na haar vriendin se huis in Judithstraat en het op die hoek van Vierdelaan en Frikkie Meyerstraat, by die vierrigting stopstraat oorgeloop. Sy het gesien daar is ‘n voertuig oppad, maar het gereken die voertuig sal eers by die stopstraat stop en haar tyd gun om betyds oor die pad te wees.

Die bestuurder van die wit voertuig het egter nie by die stopteken gestop nie en het me Viljoen, wat nog nie heeltemal op die sypaadjie was nie, gestamp sodat sy op die voertuig se enjinkap te lande gekom het. Sy het gesien hoe die vrou na haar kyk en het tot selfs gesien wat die blondekop seuntjie voor in die passasiersitplek aangehad het.

Me Viljoen sê sy was egter diep teleurgesteld in dié donkerkop dame wat nie eers die hoflikheid gehad het om te stop en uit te vind of sy seergekry het nie en het net lank genoeg stilgehou vir me Viljoen om regop te kom waarna sy in ‘n dolle vaart weggetrek het.

Viljoen sê dit is hoogtyd dat mense besef watter skade hulle kan aanrig indien hulle nie die padtekens gehoorsaam nie. “Dit is nie ‘n versiering nie, dit dien ‘n doel. Jy is nalatig as jy nie stop nie. Wat sou gebeur het as dit ‘n kind was wat raakgery was?”

By navraag of sy die dame sal herken wat haar omgery het, sê Viljoen, “Ja, en sy weet wie sy is…”

Viljoen bedank ook graag die mense in die bakkie wat wel gestop het om te verneem of sy seergekry het.