Gemeenskap moet betrokke raak by politiek

Ek wil graag deur middel van Die Kwêvoël die lede van die gemeenskap van Thabazimbi en omgewing, wat nieteenstaande die feit dat die munisipaliteit nie onder die DA beheer word nie, maar wel deur die ANC, tog dankbaar is vir wat die DA doen.

Die groter gemeenskap en ek praat hoofsaaklik van die blanke gemeenskap, verstaan klaarblykbaar nie die regiliteite van die politiek in die plaaslike owerhede nie.

Net om dit vir die wat dit nie verstaan nie: die munisipaliteit is onder die ANC beheer en die DA is slegs die opposisie en kan slegs by wyse van mosies en teenstemme poog om van die resolusies te stuit, maar die DA is slegs vyf en die ANC sestien.

Die wanpersepsie bestaan by die publiek dat die DA lede die probleme net so kan oplos. Ongelukkig werk dit nie so eenvoudig in die politiek nie.

Die mense wat die DA lede dus so maklik afkraak en uitkryt as slap en niks doen nie, kontak gerus selfs die burgemeester se kantore of die ANC raadslede, want al die huidige probleme word deur hulle veroorsaak.

Daar is ‘n gesegde wat sê: “Wys ‘n vinger na iemand, in die geval die DA lede, en drie wys terug na jou.”

Die rede is hoekom die DA raadslede so sê is omdat die blankes heeltemal onbetrokke is by alle vergaderings. Waar was julle toe die wykskomitee stigtings vergaderings gehou is? Tydens die vergadering het slegs vyf blankes opgedaag! (Dit was toe ook maar slegs die DA raadslede). Dit is dus julle wat so beskuldigings rondgooi.

Tydens verlede jaar se munisipale verkiesing het ongeveer 40% van die totale blanke bevolking die moeite gedoen om te gaan stem.

In Amandelbult met ongeveer 1800 blankes het slegs 32 gaan stem, Swartklip en Setaria het nog minder gaan stem, dus het meer as 5000 blankes nie eens die moeite gedoen om te gaan stem nie. Waar was julle?

Die DA raadslede doen dus ‘n beroep op die blanke gemeenskap om betrokke te raak by die politieke organisasies, of partye. Saam kan ons ‘n groot verskil maak, maar alleen kan ons niks vermag nie, maar slegs ondergaan.

Die DA doen ook ‘n beroep op die gemeenskap om asseblief die raadsvergaderings by te woon, dan sal u die situasies ook beter verstaan.

Piet Strydom

DA-Raadslid