Gewapende tuinier skiet plaasopsigter.

MARKEN – ‘n Plaasopsigter van ‘n vakansieplaas in die Marken distrik, mnr Jan Potgieter (65) is dood nadat hy en sy vrou, Annelie, deur die tuinier, na bewering ‘n Zimbabwiër, aangeval is. Die voorval het Woensdag 21 Oktober 2009 omstreeks 13:00 plaasgevind.
Die egpaar se skoondogter en haar twee klein kindertjies was na bewering alleen tuis omdat die ouerpaar dorp toe gegaan het om vir hulle seun wat gister, Donderdag 22 Oktober 2009, sy verjaarsdag gevier het, ’n geskenk te gaan koop. Die tuinier het haar en die twee klein kinders in hul chalet aangeval en geld geëis. Die twee klein kinders (beide jonger as 5 jaar) is in die badkamer toegesluit.
Die ouer mense het met hul terugkeer onraad vermoed. Na bewering het mev Potgieter in die opstal ingegaan terwyl mnr Potgieter na die chalet gegaan het. Die tuinier, wat gewapen was, het mnr Potgieter in die opstal ingedwing waar hy blykbaar tydens ‘n struweling met die aanvaller noodlottig gewond is. Mev Potgieter het skote geskiet en die aanvaller gewond waarna hy weggehardloop het.
Die Distrik Landbou Unie (DLU) kantoor op Baltimore is deur die plaaseienaar van die voorval in kennis gestel. Die kantoor het onmiddellik die SAPD en die Plaaswagte geaktiveer. Mnr. Japie Spanio, voorsitter van die Veiligheidskomitee van TLU SA Noord het die gemeenskap geprys vir hulle blitsige optrede. Binne minute was die Overysselpaaie asook die kleiner paaie na die Phalalarivier afgesper. Selfs lede van die Baltimore Boerevereniging het gehelp om paaie af te sper aangesien daar op daardie stadium nog nie geweet het of die verdagte te voet of  per voertuig gevlug het nie. Die SAPD was kort daarna op die toneel. Die SAPD het ’n helikopter beskikbaar gestel. Nog ’n privaat helikopter het aan die soektog deelgeneem. Die ‘Rapid Care’ ambulanse diens van Ellisras was op die toneel maar mnr Potgieter is op die toneel dood verklaar.
Volgens mev Roné Hennop, voorsitter van die Marken BV was die SAPD honde-eenheid vinnig op die toneel en het saam met die lede van die plaaswag die spore gevolg. Die 18-jarige verdagte is kort daarna op die walle van die Phalalarivier vasgetrek. Sy het haar dank uitgespreek teenoor die lede van die plaaswagte wat so vinnig en doeltreffend opgetree het. Sy het ook ’n spesiale woord van dank en waardering teenoor die SAPD uitgespreek vir hulle vinnige en professionele optrede. Sy het gesê dat die Koedoesrand DLU oor die jare heen ’n hegte verhouding met die plaaslike SAPD stasies, tot so ver as Ellisras, opgebou het.
Mnr Jan Viljoen, voorsitter van TLU SA Noord, het gesê dat die ongelooflike samewerking ‘n duidelike boodskap aan kriminele stuur dat georganiseerde landbou in Limpopo gereed is om die gebied te beveilig en daarna streef om goeie verhoudinge met die SAPD op te bou. Hy het gesê dat Limpopo nie verniet een van die veiligste provinsies in Suid Afrika is nie. Hardewerk het dit moontlik gemaak. Hy het veral die gemeenskap bedank vir hulle vinnige optrede en vir die ondersteuning aan die gesin.

MARKEN – ‘n Plaasopsigter van ‘n vakansieplaas in die Marken distrik, mnr Jan Potgieter (65) is dood nadat hy en sy vrou, Annelie, deur die tuinier, na bewering ‘n Zimbabwiër, aangeval is. Die voorval het Woensdag 21 Oktober 2009 omstreeks 13:00 plaasgevind.

Die egpaar se skoondogter en haar twee klein kindertjies was na bewering alleen tuis omdat die ouerpaar dorp toe gegaan het om vir hulle seun wat gister, Donderdag 22 Oktober 2009, sy verjaarsdag gevier het, ’n geskenk te gaan koop. Die tuinier het haar en die twee klein kinders in hul chalet aangeval en geld geëis. Die twee klein kinders (beide jonger as 5 jaar) is in die badkamer toegesluit.

Die ouer mense het met hul terugkeer onraad vermoed. Na bewering het mev Potgieter in die opstal ingegaan terwyl mnr Potgieter na die chalet gegaan het. Die tuinier, wat gewapen was, het mnr Potgieter in die opstal ingedwing waar hy blykbaar tydens ‘n struweling met die aanvaller noodlottig gewond is. Mev Potgieter het skote geskiet en die aanvaller gewond waarna hy weggehardloop het.

Die Distrik Landbou Unie (DLU) kantoor op Baltimore is deur die plaaseienaar van die voorval in kennis gestel. Die kantoor het onmiddellik die SAPD en die Plaaswagte geaktiveer. Mnr. Japie Spanio, voorsitter van die Veiligheidskomitee van TLU SA Noord het die gemeenskap geprys vir hulle blitsige optrede. Binne minute was die Overysselpaaie asook die kleiner paaie na die Phalalarivier afgesper. Selfs lede van die Baltimore Boerevereniging het gehelp om paaie af te sper aangesien daar op daardie stadium nog nie geweet het of die verdagte te voet of  per voertuig gevlug het nie. Die SAPD was kort daarna op die toneel. Die SAPD het ’n helikopter beskikbaar gestel. Nog ’n privaat helikopter het aan die soektog deelgeneem. Die ‘Rapid Care’ ambulanse diens van Ellisras was op die toneel maar mnr Potgieter is op die toneel dood verklaar.

Volgens mev Roné Hennop, voorsitter van die Marken BV was die SAPD honde-eenheid vinnig op die toneel en het saam met die lede van die plaaswag die spore gevolg. Die 18-jarige verdagte is kort daarna op die walle van die Phalalarivier vasgetrek. Sy het haar dank uitgespreek teenoor die lede van die plaaswagte wat so vinnig en doeltreffend opgetree het. Sy het ook ’n spesiale woord van dank en waardering teenoor die SAPD uitgespreek vir hulle vinnige en professionele optrede. Sy het gesê dat die Koedoesrand DLU oor die jare heen ’n hegte verhouding met die plaaslike SAPD stasies, tot so ver as Ellisras, opgebou het.

Mnr Jan Viljoen, voorsitter van TLU SA Noord, het gesê dat die ongelooflike samewerking ‘n duidelike boodskap aan kriminele stuur dat georganiseerde landbou in Limpopo gereed is om die gebied te beveilig en daarna streef om goeie verhoudinge met die SAPD op te bou. Hy het gesê dat Limpopo nie verniet een van die veiligste provinsies in Suid Afrika is nie. Hardewerk het dit moontlik gemaak. Hy het veral die gemeenskap bedank vir hulle vinnige optrede en vir die ondersteuning aan die gesin.