Nuwe bier bekendstelling by Expo

THABAZIMBI – ‘n Nuwe bier wat binnekort op Thabazimbi gebrou gaan word, word vanjaar tydens die Thabazimbi Wild en Toerisme Expo aan die gemeenskap bekend gestel.
Die bier sal onder die unieke naam van Dewside bemark word en anders as ander bier wat kommersieel beskikbaar is, bevat dit geen chemikalië wat die brouproses bespoedig nie en word daar ook nie preserveermiddels gebruik om die raklewe te verleng nie. As gevolg hiervan moet die bier verkoel bly. Dit beteken dat hierdie bier uitsluitlik in die Thabazimbi omgewing by deelnemende kroeë en drankwinkels beskikbaar gaan wees.
In die kroeë sal dit “on tap” in draught beskikbaar wees terwyl dit in een liter plastiekbottels in die drankwinkels te koop aangebied gaan word. Sodra die brouery in werking is, sal lede van die publiek teen ‘n vasgestelde toegangsfooi, die bier by die brouery kan proe en sommer ook sien wat die hele brouproses behels.
Dewside sal ook die amptelike borg wees van die wildspotjiekoskompetisie wat tydens die Expo deur Die Kwêvoël aangebied word. Kontantpryse van R1000 vir die eersteplek, R700 vir die tweede- en R300 vir die derdeplek is hier op die spel. Die bier sal ook op “tap” beskikbaar wees by die sateliet biertent naby die terrein waar die potjiekoskompetisie aangebied word. Die bier is ‘n Ale, met sy unieke smaak. Dit is nie algemeen beskikbaar nie aangesien die meeste bierdrinkers Lager verkies. Soos die brouery groei sal ook ander tipes bier, insluitende die donkerder ”Stout-tipe” asook Lager gebrou word.
Indien u wil inskryf vir die potjiekoskompetisie, skakel gerus Die Kwêvoël kantoor by 014 777 1621. Inskrywingsvorms is by Die Kwêvoël kantoor beskikbaar.