AfriForum ondersteun Gordhan

Die burgerregte-organisasie, AfriForum, het sy stem by ander burgerlike organisasies en vooraanstaande Suid-Afrikaners gevoeg wat kapsie maak teen die oënskynlik onbehoorlike optrede van die Valke om Pravin Gordhan, minister van finansies, te vervolg.

Die Valke het geëis dat Gordhan en voormalige werknemers van die Suid-Afrikaanse Inkomstediens by hul kantore moet aanmeld. Die Valke beskuldig Gordhan van korrupsie. Gordhan het geweier om aan die versoek te voldoen.

“AfriForum is van mening dat die aanklagte teen Gordhan ongegrond is. Dit blyk dat die Valke met ’n heksejag teen die minister besig is en alles in hul vermoë doen om hom te verhoed om sy werk te doen. Die Valke se optrede het ’n nadelige invloed op Suid-Afrika se beeld en die ekonomie, en hou ook ernstige implikasies in vir toekomstige reg en geregtigheid in die land,” sê Henk Maree, AfriForum se nasionale woordvoerder.